KOKARDKI Z CUKINIĄ I KURCZAKIEM
Sezonowe produkty cieszą się sporą popularnością, dlatego postanowiłam wymyślić coś smacznego, co jednocześnie nie pochłonie dużo czasu ani energii. ;)
Składniki:
- 2 średnie cebule
- 1 średniej wielkości cukinia
- pierś z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 duży pomidor i mały do dekoracji
- sól, pieprz, pieprz cayenne, papryka słodka
- ¾ szklanki śmietanki 12%
- 2 łyżki masła
- 10 liści bazylii
- 2 łyżki drobno startego parmezanu
- makaronu kokardki,zachęcam do wybrania ulubionego makaronu
Pierś z kurczaka pokroić w grubszą kostkę, przyprawić solą, pieprzem, papryką i pieprzem cayenne. Wymieszać z jogurtem naturalnym i wstawić na około 30 minut do lodówki.
Na patelni rozpuścić masło, do którego należy dodać pokrojoną w kostkę cebulę i kurczaka.
Gotować przez około 15 minut. Cukinię obrać, wydrążyć miąższ z drobnymi pestkami a resztę pokroić w grubszą kostkę. Obrać świeżego pomidora i pokroić w kostkę.
Gotować przez około 7-10 minut. Następnie zalać wszystko śmietanką . Dodać posiekany drobno czosnek. Udekorować posiekaną bazylię.
Podawać z ulubionym makaronem i świeżym pomidorem.
Doprawić pieprzem i solą. Na koniec posypać parmezanem.
Na patelni rozpuścić masło, do którego należy dodać pokrojoną w kostkę cebulę i kurczaka.
Gotować przez około 15 minut. Cukinię obrać, wydrążyć miąższ z drobnymi pestkami a resztę pokroić w grubszą kostkę. Obrać świeżego pomidora i pokroić w kostkę.
Gotować przez około 7-10 minut. Następnie zalać wszystko śmietanką . Dodać posiekany drobno czosnek. Udekorować posiekaną bazylię.
Podawać z ulubionym makaronem i świeżym pomidorem.
Doprawić pieprzem i solą. Na koniec posypać parmezanem.
Smacznego :)
0 komentarze