PASTA Z WĘDZONEGO KARPIA PO WIEJSKU
Składniki:
mięso z jednego średniej wielkości karpia
1 cebula szalotka
1/4 średniej wielkości pora
3 małe ogórki kiszone
2 jajka ugotowane na twardo
3 płaskie łyżki majonezu
1 płaska łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Wykonanie:
Karpia dokładnie obrać ze skóry i ości, mięso rozetrzeć widelcem. Cebulę, por, ogórki kiszone pokroić w drobną kosteczkę. Jajka zetrzeć na tarce na dużych oczkach, Dodać majonez i musztardę. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Najlepiej podawać na ulubionym pieczywie.
Smacznego!!!
1 komentarze
Wędzone ryby na pewno smakują wielu osobom i często są sporym dylematem w menu u kobiet w ciąży. Czy można jeść wędzone ryby? Czy przykładowo wędzony łosoś powinien znaleźć się w menu kobiety ciężarnej? Jeśli jesteście ciekawi, to strona https://puppo.pl/losos-wedzony-w-ciazy-czy-mozna-jesc-i-kiedy-go-unikac/ może dać Wam podpowiedź.
OdpowiedzUsuń