PASTA Z WĘDZONEGO KARPIA PO WŁOSKU





Składniki:

mięso z jednego średniej wielkości wędzonego karpia
8 pomidorów suszonych z oliwy
8 czarnych oliwek
8 zielonych oliwek
2 łyżki kaparów
1 cebula szalotka
2 małe ząbki czosnku
sok z połowy cytryny
łyżka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Wykonanie:

Karpia dokładnie obrać ze skóry i ości, mięso rozetrzeć widelcem. Pomidory, oliwki, kapary i szalotkę pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wycisnąć sok z połowy cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki wraz z oliwą dobrze wymieszać. Podawać na ciemnym pieczywie bądź na grillowanej bagietce. 


























Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM