PASTA Z WĘDZONEGO KARPIA PO WŁOSKU
Składniki:
mięso z jednego średniej wielkości wędzonego karpia
8 pomidorów suszonych z oliwy
8 czarnych oliwek
8 zielonych oliwek
2 łyżki kaparów
1 cebula szalotka
2 małe ząbki czosnku
sok z połowy cytryny
łyżka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Wykonanie:
Karpia dokładnie obrać ze skóry i ości, mięso rozetrzeć widelcem. Pomidory, oliwki, kapary i szalotkę pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wycisnąć sok z połowy cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki wraz z oliwą dobrze wymieszać. Podawać na ciemnym pieczywie bądź na grillowanej bagietce.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlPY7ZsnYQFqObgehyphenhyphen9_nmlZTfL_KwDI1moOAX8Cir_SxHChnFhBgFzbvR9UY40ImG3I9KezeuYRC2b1P36ulm6HSzB0QCUHyW_CkdbsjaZ7klpCXpHFjPc452ZBpXN37ZayUIZrzO7XQW/s1600/www.rajpodniebiania.blogspot.com+PASTA+Z+KARPIA+PO+W%C5%81OSKU+2.jpg)
Smacznego!!!
0 komentarze