JAJKA SADZONE ZE SZPINAKIEM I POMIDORKAMI





Składniki na jedną porcję:

2 jajka (najsmaczniejsze są od kur zielononóżek)
5 pomidorków koktajlowych
2 garście szpinaku baby
łyżka masła
mała cebula szalotka
 świeży tymianek
sól
pieprz
mały ząbek czosnku
ulubione pieczywo


Wykonanie:

Masło rozgrzać na patelni, dodać pokrojoną drobno szalotkę i czosnek. Podsmażyć około minuty, następnie dodać przepołowione pomidorki koktajlowe i szpinak. Podsmażyć wszystko około minuty. Na patelni zrobić miejsce na jajka i wbić je delikatnie. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na średnim ogniu do otrzymania konsystencji żółtka płynnego - około 5 minut. wyłożyć na talerz i podawać z ulubionym pieczywem. 
Na koniec posypać wszystko listkami tymianku.

 

Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM