MAKARON Z SOSEM NAPOLI
Składniki:
2 szalotki
2 ząbki czosnku
puszka pomidorów (250 g)
1 łyżka koncentratu
2 - 3 łyżki oliwy
sól
pieprz świeżo zmielony
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka tymianku
opakowanie makaronu bucatini lub spaghetti (500g)
świeżo starty parmezan
świeże liście bazylii do dekoracji
Wykonanie:
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną drobno szalotkę i czosnek.
Łyżkę koncentratu i podsmaż około minuty. Następnie dodaj pomidory i gotuj około 20 minut. Przypraw solą, pieprzem, oregano oraz tymiankiem.
Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie.
Makaron podawaj z sosem, świeżo startym parmezanem i świeżymi listkami bazylii.
Smacznego!!!
1 komentarze
Świetne zdjęcia, a sam makaron wygląda bardzo smakowicie:)
OdpowiedzUsuń