DORADA W POMARAŃCZACH



Składniki na 4 porcje:

4 średnie dorady
3 pomarańcze
2 cytryny
4 ząbki czosnku
4 gałązki rozmarynu
sól
pieprz
4 łyżki masła

Dodatkowo będziemy potrzebować :
folii aluminiowej.

Wykonanie:

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (termoobieg). Wypatroszone dorady myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie nacieramy solą i pieprzem.
 Pomarańcze i cytryny dokładnie myjemy a następnie kroimy w ósemki.
Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki, mieszamy owoce wraz z czosnkiem i pociętymi gałązkami rozmarynu. Środek ryb napełniamy owocami wraz z czosnkiem i rozmarynem.
 Ryby zawijamy w sreberko, nadmiar owoców obkładamy na  wierzchu ryb. 
Na każdej doradzie kładziemy po łyżce masła.
 Ryby zamykamy szczelnie w sreberkach i pieczemy 20 minut.
 Podajemy z zieloną sałatką i ulubionym pieczywem. 

Smacznego!!!


Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM