DORADA W POMARAŃCZACH
Składniki na 4 porcje:
4 średnie dorady
3 pomarańcze
2 cytryny
4 ząbki czosnku
4 gałązki rozmarynu
sól
pieprz
4 łyżki masła
Dodatkowo będziemy potrzebować :
folii aluminiowej.
Wykonanie:
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (termoobieg). Wypatroszone dorady myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie nacieramy solą i pieprzem.
Pomarańcze i cytryny dokładnie myjemy a następnie kroimy w ósemki.
Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki, mieszamy owoce wraz z czosnkiem i pociętymi gałązkami rozmarynu. Środek ryb napełniamy owocami wraz z czosnkiem i rozmarynem.
Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki, mieszamy owoce wraz z czosnkiem i pociętymi gałązkami rozmarynu. Środek ryb napełniamy owocami wraz z czosnkiem i rozmarynem.
Ryby zawijamy w sreberko, nadmiar owoców obkładamy na wierzchu ryb.
Na każdej doradzie kładziemy po łyżce masła.
Ryby zamykamy szczelnie w sreberkach i pieczemy 20 minut.
Podajemy z zieloną sałatką i ulubionym pieczywem.
Smacznego!!!
0 komentarze