MIZERIA - MOJA MIZERIA :)




Mizeria latem wybornie smakuje z jajem sadzonym i młodymi ziemniakami ale świetnie sprawdza się też z grillowaną karkówką. Uwielbiam także jako dodatek warzywny do śniadań. 

Składniki na 4 porcje:

6 małych ogórków
5 łyżeczek jogurtu greckiego
1 łyżeczka soku z cytryny
skórka z połowy cytryny
2 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
5 cienkich plasterków cebuli czerwonej
sól
pieprz

Wykonanie:

Ogórki dokładnie myję i kroję w cieniutkie plasterki lub szatkuję na szatkownicy; to samo robię z cebulą. Ogórki mieszam razem z cebulą i układam na półmisku. Skrapiam cytryną, wykładam jogurt tak, żeby nie naruszyć jego konsystencji tylko tak, żeby estetycznie wyglądał na talerzu. Ścieram skórkę z cytryny i posypuję wierzch sałatki. To samo robię z koperkiem i szczypiorkiem. Wierzch przyprawiam solą i pieprzem.

Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM