PLACUSZKI JOGURTOWE Z OWOCAMI
Puszyste, wilgotne, mięciutkie placuszki z owocami.
Na słodkie śniadanie, deser - każda okazja jest dobra, żeby je przygotować.
Można podawać z owocami, syropem klonowym albo po prostu z cukrem pudrem.
Składniki:
220 g jogurtu naturalnego greckiego
1/2 szklanki mleka
2 cukry wanilinowe
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
3 płaskie brzoskwinie
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka oleju roślinnego
1/2 szklanki mleka
2 cukry wanilinowe
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
3 płaskie brzoskwinie
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka oleju roślinnego
Wykonanie:
Jogurt, mleko i cukier mieszam rózgą. Dodaję przesianą mąkę, proszek i mieszam do osiągnięcia aksamitnej i gładkiej konsystencji. Brzoskwinie obieram i kroję w drobną kostkę. Łączę masę z brzoskwiniami i odstawiam na 15 minut. Rozgrzewam patelnię i nakładam łyżką, formując placuszki. Smażę na złoty kolor po każdej ze stron a następnie podaję ze świeżymi malinami albo syropem klonowym.
Smacznego!!!
Jogurt, mleko i cukier mieszam rózgą. Dodaję przesianą mąkę, proszek i mieszam do osiągnięcia aksamitnej i gładkiej konsystencji. Brzoskwinie obieram i kroję w drobną kostkę. Łączę masę z brzoskwiniami i odstawiam na 15 minut. Rozgrzewam patelnię i nakładam łyżką, formując placuszki. Smażę na złoty kolor po każdej ze stron a następnie podaję ze świeżymi malinami albo syropem klonowym.
Smacznego!!!
0 komentarze