TOSTY FRANCUSKIE Z OWOCAMI


Składniki (dwie porcje):

4 kromki chałki
2 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
1 łyżka cukru
szczypta soli
szczypta cynamonu
sok z połowy mandarynki
1/2 łyżeczki startej skórki mandarynki
1 łyżka masła
1 mandarynka
1 jabłko
2 łyżki ziaren granatu

 Wykonanie:

W mice mieszam wszystkie składniki, aż do połączenia masy (jajka, jogurt grecki, cukier, sól, cynamon, sok z polowy mandarynki i skórkę z mandarynki). Na patelni rozgrzewam masło. Pieczywo zamaczam z dwóch stron w masie jajecznej i wykładam na rozgrzane masło. Smażę z obu stron na niewielkim ogniu do uzyskania złotego koloru. Wykładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Serwuję z ulubionymi owocami (użyłam, mandarynki, jabłka i granat), posypane cukrem pudrem i syropem klonowym.



Smacznego!!!

Proponowane wpisy

2 komentarze

MÓJ INSTAGRAM