KANAPKA WEGETARIAŃSKA



Rodzaj potrawy: wegetariańskie
Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 1

Składniki:

1 kromka ulubionego pieczywa
1/2 dojrzałego awokado
1 płaska łyżeczka czerwonej cebuli
1 łyżka posiekanej kolendry
kilka kropel tabasco
1 łyżka soku z limonki/cytryny
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
1/4 cukinii
1 łyżeczka oliwy
1 jajko
sól
pieprz

Wydrążam miąższ z awokado, skrapiam sokiem z cytryny/limonki. Dodaję czerwoną cebulę, tabasco, kolendrę i wszystko łączę ze sobą do uzyskania w miarę jednolitej masy. Doprawiam sola i pieprzem.
Na patelni rozgrzewam oliwę i dodaję pokrojoną w paski (za pomocą obieraczki) cukinię. Doprawiam sola i pieprzem. Podsmażam pół minuty i ściągam z patelni.
Na tą samą patelnię wbijam jajo. Doprawiam solą, pieprzem i posypuję szczypiorkiem (smażę 3 minuty).
Następnie wszystko układam na jednej kanapce. Pieczywo, na to awokado, następnie jajo i układam cukinie.
Zachwycam się pięknym wyglądem i zajadam  z przyjemnością ;)


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM