MUFFINY CZEKOLADOWE Z BANANAMI

Rodzaj potrawy: z glutenem, wegetariańskie
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 12 sztuk


Składniki:

3 banany
1 garść orzechów włoskich
3 łyżki kakao
120 g cukru
120 ml oleju
200 g mąki
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sok z połowy cytryny
1 czekolada mleczna
2 łyżki śmietanki kremówki 36%

Wykonanie:

Banany rozgniatam widelcem i zalewam sokim z cytryny. Łączę razem z połamanymi orzechami włoskimi, cukrem, olejem i jajkami. Wszystko dokładnie mieszam mikserem. Dodaję przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni - góra i dół. Masę wykładam do papilotek w formie do pieczenia muffinek. Piekę 20 minut. Wykładam na kratkę, studzę a następnie polewam rozpuszczoną czekoladą wymieszaną wraz ze śmietaną. 


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM