MUFFINY CZEKOLADOWE Z BANANAMI
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 12 sztuk
Składniki:
3 banany
1 garść orzechów włoskich
3 łyżki kakao
120 g cukru
120 ml oleju
200 g mąki
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sok z połowy cytryny
1 czekolada mleczna
2 łyżki śmietanki kremówki 36%
Wykonanie:
Banany rozgniatam widelcem i zalewam sokim z cytryny. Łączę razem z połamanymi orzechami włoskimi, cukrem, olejem i jajkami. Wszystko dokładnie mieszam mikserem. Dodaję przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni - góra i dół. Masę wykładam do papilotek w formie do pieczenia muffinek. Piekę 20 minut. Wykładam na kratkę, studzę a następnie polewam rozpuszczoną czekoladą wymieszaną wraz ze śmietaną.
Smacznego!!!
0 komentarze