SMOOTHIE BOWL
Rodzaj potrawy: wegetariańska, bez glutenu
Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 2
Składniki na smooothie :
2 szklanki truskawek (mogą być mrożone)
1 łyżka wiórków kokosowych
1 łyżka cukru
1 łyżka soku z cytryny
1 banan
1 szklanka mleka
Składniki na wierzch smoothie:
8 borówek
6 malin
1 łyżka wiórków kokosowych
½ łyżeczki nasion chia
8 mrożonych czerwonych porzeczek
Banana obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki. Truskawki odszypułkowujemy, płuczemy i wrzucamy razem z resztą składników na smoothie do blendera kielichowego. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Przekładamy do miseczek i posypujemy wiórkami kokosowymi, nasionami chia, czerwonymi porzeczkami, malinami i borówkami.
Smacznego!!!
0 komentarze