KANAPKA Z ŁOSOSIEM I JAJEM
Rodzaj dania: rybne
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2 kanapki
Składniki:
2 kromki ulubionego pieczywa
2 łyżki twarożku (np. Mój ulubiony)
4 plastry łososia wędzonego na zimno
1 jajko (rozmiar L)
4 plastry świeżego ogórka
1 plaster czerwonej cebuli
2 plastry awokado
sok z cytryny
sól
pieprz
świeży tymianek do posypania
Wykonanie:
Jajko gotuję we wrzącej wodzie 6 minut. Kanapki smaruję białym twarożkiem. Układam plastry łososia, ogórka cebuli, awokado. Jajko obieram i kroję w grube plastry, także układam na kanapkach. Doprawiam solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Na koniec skrapiam całość sokiem z cytryny.
Smacznego!!!
0 komentarze