OWSIANKA Z NEKTARYNAMI I GRANATEM



Rodzaj dania: wegetariańskie
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość: 2 porcje

Składniki:

1 szklanka płatków owsianych
2 i pół szklanki mleka
1 łyżka cukru
1 szczypta soli
sok z połowy cytryny
1 nektaryna
2 łyżki ziaren granatu
1 łyżeczka syropu klonowego

Wykonanie:

Do garnka wsypujemy płatki owsiane i wlewamy mleko. Dodajemy sól i cukier. Gotujemy około 12 minut, co chwilę mieszając. W drugim garnku, lub na patelni z nieprzywierającym dnem wrzucam półksiężyce z nektaryny i zalewam sokiem z cytryny. Podduszam około 4 minuty. Wykładam na głebokie talerze owsiankę, na wierzch układam kawałki nektarynek i posypuję granatem. Rysuję syropem klonowym. 


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

2 komentarze

MÓJ INSTAGRAM