OWSIANKA Z NEKTARYNAMI I GRANATEM
Rodzaj dania: wegetariańskie
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
2 i pół szklanki mleka
1 łyżka cukru
1 szczypta soli
sok z połowy cytryny
1 nektaryna
2 łyżki ziaren granatu
1 łyżeczka syropu klonowego
Wykonanie:
Do garnka wsypujemy płatki owsiane i wlewamy mleko. Dodajemy sól i cukier. Gotujemy około 12 minut, co chwilę mieszając. W drugim garnku, lub na patelni z nieprzywierającym dnem wrzucam półksiężyce z nektaryny i zalewam sokiem z cytryny. Podduszam około 4 minuty. Wykładam na głebokie talerze owsiankę, na wierzch układam kawałki nektarynek i posypuję granatem. Rysuję syropem klonowym.
Smacznego!!!
2 komentarze
Pysznie wygląda. :)
OdpowiedzUsuńa jak pysznie smakuje :D
Usuń