JAJA FASZEROWANE (KLASYCZNE)



Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 6 sztuk
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

6 jajek
2 łyżki posiekanej cebuli szalotki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 ogórki kiszone
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy francuskiej
sól
pieprz
świeży tymianek do posypania na wierzch

Wykonanie:

Zagotowuję wodę w garnku, następnie gotuję jajka na twardo ( 7 minut we wrzącej wodzie).  Jajka studzę, obieram i przecinam na pół. Wyciągam żółtka i rozgniatam żółtka widelcem. Łączę razem z szalotką, natką pietruszki, drobno pokrojonymi ogórkami, majonezem i musztardą. Doprawiam solą i pieprzem. Masę wkładam do rękawa cukierniczego i faszeruję jaja. Układam na półmisku i posypuję świeżym tymiankiem. 


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM