KANAPKA Z KREWETKAMI
Rodzaj dania: mięsne
Czas wykonania: 15 minut
Ilość porcji: 1
Składniki:
1 kromka ulubionego pieczywa
2 płaskie łyżki serka Mój ulubiony
1 garść rukoli
8 małych krewetek szarych
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka masła
2 pomidorki koktajlowe
1 rzodkiewka
sól
pieprz
świeży tymianek
Przygotowanie:
Pieczywo wkładam na chwilę do nagrzanego opiekacza. W tym czasie oczyszczam krewetki z pancerzy i jelit. Na patelni rozpuszczam masło. Wrzucam plasterki czosnku, po około minucie krewetki. Smażę do momentu, aż zrobią się różowe ( co chwilę mieszając), doprawiam solą i pieprzem. . Na pieczywie rozsmarowuje serek. Następnie posypuję rukolą. Układam usmażone krewetki, ćwiartki pomidorków i plasterki rzodkiewki. Posypuję świeżym tymiankiem.
Smacznego!!!
0 komentarze