KANAPKA ZE SCHABEM Z JELENIA
Rodzaj dania: mięsne
Czas wykonania: 20 minut
Ilość porcji: 1
Składniki:
4 cienkie plastry schabu z jelenia
1 łyżka oleju roślinnego
1 duża kromka chleba na zakwasie (lub ulubionego pieczywa)
3 liście sałaty masłowej
2 plastry czerwonej cebuli
1 rzodkiewka
6 plastrów świeżego ogórka
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżeczka musztardy francuskiej
świeży tymianek
sól
pieprz
Wykonanie:
Schab z jelenia kroję w cienkie plastry. Oprószam solą z każdej strony. Na patelni rozgrzewam olej i smażę plastry schabu po około 30 sekund z każdej ze stron. Zdejmuję z patelni i odkładam na talerz, żeby odpoczęły. W międzyczasie w miseczce mieszam jogurt z musztardą i ze świeżym posiekanym tymiankiem. Kanapkę kroję na pół, smaruję sosem i układam produkty. Sałatę, następnie schab, schab smaruję sosem, potem ogórki, plastry rzodkiewki i przykrywam drugą częścią pieczywa.
Smacznego!!!
0 komentarze