PLACKI BANANOWE



Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 10 placków
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

2 dojrzałe banany
1 cukier wanilinowy
sok z połowy cytryny
2 jajka (rozmiar L)
1/4 szlanki mleka
3 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju roślinnego
otarta skórka z połowy cytryny

Do podania:

1 mandarynka
pół banana
syrop klonowy do polania


Wykonanie:

Wszystkie składniki umieszczam w blenderze kielichowych. Miksuję minutę i odstawiam na 5 minut.  Rozgrzewam patelnię do naleśników (może być inna patelnia nieprzywierająca). Nakładam masę na rozgrzaną patelnię i smażę na wolnym ogniu z każdej ze stron. Podaję z plastrami banana, mandarynki. Na koniec skrapiam syropem klonowym. 


Smacznego!!!






Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM