KOTLETY JAJECZNE


Rodzaj dania: wegetariańskie
Czas przygotwania: 30 minut
Liczba porcji: 2

Składniki:

6 jajek
1 łyżka bułki tartej
1 łyżeczka posiekanego tymianku
1 łyżeczka posiekago oregano
1 pęczek posiekanego szczypiorku
bułka tarta do obtoczenia kotletów
olej do smażenia
sól, pieprz

5 jajek gotuję na twardo, studzę w zimnej wodzie, obieram i rozgniatam widelcem. Wbijam surowe jajko, dodaję bułkę tartą, tymianek, oregano, szczypiorek i doprawiam solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszam a następnie formuję kotlety i obtaczam w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju, aż do uzyskania złotego koloru. Podaje z puree ziemniaczanym i świeżą sałatą. 





Smacznego!!!

Proponowane wpisy

2 komentarze

  1. Tyle już o nich słyszałam, a jeszcze nigdy nie jadłam kotletów jajecznych :) Do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń

MÓJ INSTAGRAM