SAŁATKA Z JAJKIEM I Z AWOKADO
Rodzaj dania: wegetariańskie
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
4 garście mieszanki sałat
pół awokado
4 jajka
8 pomidorków koktajlowych
3 rzodkiewki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Składniki na sos:
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka pesto
2 łyżki soku z cytryny
Wykonanie:
Jajka wkładamy do wrzącej wody, gotujemy 5 minut a następnie zalewamy zimną wodą. Na dużym talerzu rozkładamy sałaty. Posypujemy pokrojonymi na połówki pomidorkami koktajlowymi, plasterkami rzodkiewki i grubszymi plastrami awokado. Jajka obieramy, kroimy na połówki i układamy na sałatce. Składniki sosu mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Polewamy sałatkę i posypujemy świeżym szczypiorkiem.
Smacznego!!!
0 komentarze