KECZUP Z CUKINII I PAPRYKI
Rodzaj dania: wegańskie, bezglutenowe, bez laktozy
Czas wykonania: 1 godzina
Ilośc porcji: 8 słoiczków
Wykonanie:
1 1/2 kg cukinii (obranej bez gniazd nasiennych)
1/2 kg cebuli
3 papryki czerwone
3 koncentraty pomidorowe (po 200g każdy)
1/2 szklanki octu
3/4 szklanki cukru
2 łyżki soli
1 łyżka pieprzu
1 łyżka ostrej papryki
1 łyżka curry
Paprykę, cebulę zetrzeć na grubych oczkach, zasolić i zostawić na 10 minut.
Cukinię także zetrzeć na grubych oczkach i przełożyc do garnka z grubym dnem.
Dołożyć odcisniętą cebulę wraz z papryką i gotować całość około 30 minut ( do miekkości).
Dodać resztę składników, całość zblendować na gładką masę i przełożyć do wyparzonych słoiczków.
Słoiki układać wieczkiem do dołu. Po wystudzeniu przełożyć do spiżarki.
Smacznego!!!
0 komentarze