TARTA CZEKOLADOWA Z MALINAMI
Rodzaj dania: z glutenem, z laktozą
Czas wykonania: 20 minut + 4 godziny chłodzenia śmietanki
Ilość porcji: 12
Składniki:
Spód:
1 opakowanie ciastek oreo (110 g)
100 g gorzkiej czekolady
1 garść migdałów
50 g masła
Czekoladowa bita śmietana:
500 g śmietanki 36%
100 g gorzkiej czekolady
50 g mlecznej czekolady
Dodatkowo:
250 g malin
Wykonanie:
Zagotowuję śmietnkę i rozpuszam w niej czekoladę, studzę i wkładam na 4h albo najlepiej na całą noc do lodówki. Rozpuszczam masło i studzę. Oreo, czekoladę i migdały blenduję, dodaję rozpuszczone masło, mieszam, aż do powstania mokrego piasku. Wykładam na formę od tarty, uklepuję i także wkładam do lodówki.
Śmietanę miksuję do uzyskania bitej śmietany. Wykładam na schłodzony spód tarty i dekoruję malinami.
Smacznego!!!
0 komentarze