BOCZEK Z SOSEM ZIOŁOWYM


Rodzaj potrawy: mięsne
Czas przygotowania: 45 minut
Liczba porcji: 3

Składniki:

6 plastrów surowego boczku
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżeczka octu jabłkowego
1 łyżeczka keczupu
sól, pieprz

Sos:
1 garść listków kolendry
1 garść listków pietruszki
1 mała szalotka
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
3 łyżki oliwy
sól, pieprz

Dodatkowo:
ulubione pieczywo

Przygotowanie:

Plastry boczku nacieramy solą, pieprzem, musztardą, octem i keczupem. Odstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sos ziołowy. Szalotkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sosu umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy. Miksujemy tak długo, aż wszystkie składniki będą drobno posiekane. Plastry boczku smażymy na złoto, z każdej ze stron. Serwujemy boczek wraz z sosem i ulubionym pieczywem.


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM