PANCAKES Z BOCZKIEM
Rodzaj potrawy: danie mięsne
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
1 szklanka mąki
¾ szklanki mleka
2 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki roztopionego masła
1 płaska łyżeczka cukru
1 szczypta soli
8 plastrów boczku
2 łyżki syropu klonowego
Przygotowanie:
Mąkę, mleko, jaja, proszek do pieczenia, masło, cukier i sól umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Odstawiamy na 10 minut.
W tym czasie na patelni smażymy boczek i odkładamy na ręcznik papierowy.
Rozgrzewamy patelnię z nieprzywierającą powłoką i nakładamy po dużej łyżce masy.
Placuszki smażymy na złoty kolor z obu stron.
Pancakes układamy jeden na drugim i na wierzch kładziemy wysmażony boczek.
Na koniec całość polewamy syropem klonowym.
Smacznego!!!
0 komentarze