PANCAKES Z BOCZKIEM

Rodzaj potrawy: danie mięsne
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 2

Składniki: 
1 szklanka mąki 
¾ szklanki mleka 
2 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki roztopionego masła
1 płaska łyżeczka cukru
1 szczypta soli
8 plastrów boczku
2 łyżki syropu klonowego

Przygotowanie:
Mąkę, mleko, jaja, proszek do pieczenia, masło, cukier i sól umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Odstawiamy na 10 minut.
W tym czasie na patelni smażymy boczek i odkładamy na ręcznik papierowy. 
Rozgrzewamy patelnię z nieprzywierającą powłoką i nakładamy po dużej łyżce masy. 
Placuszki smażymy na złoty kolor z obu stron. 
Pancakes układamy jeden na drugim i na wierzch kładziemy wysmażony boczek. 
Na koniec całość polewamy syropem klonowym.





Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM