JAJECZNICA Z GRZYBAMI
Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilośc porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
1 łyżeczka masła
1 łyżka posiekanej cebuli
5 podgrzybków
6 jajek
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól
pieprz
Dodatkowo:
ulubione pieczywo
Wykonanie:
Na patelni rozgrzewam masło i wrzucam cebule. Smażę minutę i dodaję oczyszczone, umyte i pokrojone w kostkę grzyby, które podsmażam 6 minut.
Jajka wbijam do miski razem z jogurtem naturalnym, doprawiam solą oraz pieprzem i ubijam widelcem do momentu powstania jednolitej masy. Wylewam jaja na patelnie i delikatnie mieszam, aż do ścięcia jajek. Wykładam na talerze, posypuję szczypiorkiem i serwuję z ulubionym pieczywem.
Smacznego!!!
0 komentarze