JAJECZNICA Z GRZYBAMI



 Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilośc porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

1 łyżeczka masła
1 łyżka posiekanej cebuli
5 podgrzybków
6 jajek
1 łyżka jogurtu naturalnego 
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól
pieprz

Dodatkowo:
ulubione pieczywo

Wykonanie:

Na patelni rozgrzewam masło i wrzucam cebule. Smażę minutę i dodaję oczyszczone, umyte i pokrojone w kostkę grzyby, które podsmażam 6 minut. 
Jajka wbijam do miski razem z jogurtem naturalnym, doprawiam solą oraz pieprzem i ubijam widelcem do momentu powstania jednolitej masy. Wylewam jaja na patelnie i delikatnie mieszam, aż do ścięcia jajek. Wykładam na talerze, posypuję szczypiorkiem i serwuję z ulubionym pieczywem.  


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM