TORTILLA HISZPAŃSKA
Rodzaj potrawy: danie bezglutenowe, wegetariańskie
Czas przygotowania: 45 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
6 ziemniaków
5 jajek
1 cebula
3 plastry sera cheddar
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki masła
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie myjemy, zalewamy wodą i gotujemy 25-30 minut, odcedzamy i studzimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podsmażamy 5 minut i zalewamy dokładnie roztrzepanymi jajami wraz z natką pietruszki i serem. Patelnie przykrywamy pokrywką i smażymy do momentu, aż jaja się zetną (5 minut na wolnym ogniu).
Smacznego!!!
0 komentarze