KIEŁBASKI Z JAJEM SADZONYM WRAZ Z TOSTEM Z AWOKADO

Rodzaj dania: mięsne
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2

Składniki:

1 łyżka oliwy
2 ulubione kiełbasy (użyłam kiełbasy z dziczyzny)
½ cebuli
2 jajka sadzone
3 łyżki posiekanego szczypiorku
2 kromki ulubionego pieczywa
1 dojrzałego awokado
sok z połowy limonki / cytryny
sól i pieprz

Przygotowanie:

Oliwę rozgrzewam na patelni, wrzucam pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażam około minutę i dorzucam pokrojoną w piórka kiełbasę. Całość smażę 4 minuty. Pieczywo opiekam w piekarniku lub w opiekaczu, aż do zezłocenia. Miąższ z awokado wydrążam ze skórki i usuwam pestkę. Rozgniatam widelcem, łączę razem z dwoma łyżkami szczypiorku i sokiem z limonki. Doprawiam solą i pieprzem. Wykładam kiełbasę na talarze, następnie na tą samą patelnię wybijam jaja i smażę aż do ścięcia białek. Na koniec posypuję swieżym szczypiorkiem.
Jaja wykładam na kiełbasę, a na świeżo opieczone pieczywo wykładam pastę z awokado.


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM