BITKI Z JELENIA


Rodzaj potrawy: mięsne
Czas przygotowania: 40 minut
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 dwucentymetrowe plastry szynki z jelenia
2 łyżki oleju roślinnego
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
1 duża garść świeżych lub mrożonych podgrzybków
1 szklanka śmietanki 36%
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz


Przygotowanie:

Plastry jelenia delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy olej na
patelni i obsmażamy bitki z obu stron a następnie odkładamy na talerz. Na tej samej patelni
smażymy pokrojoną w kostkę cebulę oraz drobno pokrojony czosnek. Po około 2 minutach
dodajemy oczyszczone i pokrojone na połówki podgrzybki. Dusimy około 5 minut i zalewamy
śmietanką. Dokładamy obsmażone bitki i dusimy całość 5 minut. Na koniec doprawiamy sola
i pieprzem oraz zasypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.


Smacznego!!!





Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM