CARPACCIO Z SARNY
Rodzaj potrawy: mięsne
Czas przygotowania: 1 godzina 30 minut
Liczba porcji: 4
Składniki:
1 polędwica z sarny
1 garść rukoli
oliwa (do posmarowania talerza)
sól i pieprz
liście nasturcji
parmezan do posypania na wierzch
sos:
2 łyżki liści kolendry
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu
dodatkowo:
ulubione pieczywo
Przygotowanie:
Polędwica z sarny oczyszczamy z błonek, osuszamy ręcznikiem papierowym i zawijamy w rulon w folię spożywczą. Wkładamy na ponad godzinę do zamrażarki. Talerze do serwowania carpaccio smarujemy oliwą. Zamrożoną polędwicę kroimy na bardzo cienkie plastry i układamy na talerzach. Oprószamy solą, pieprzem oraz świeżo startym parmezanem. Wierzch posypujemy rukolą oraz liśćmi nasturcji. Składniki sosu umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy na aksamitną masę. Carpaccio polewamy świeżym sosem i serwujemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego!!!
0 komentarze