JAJECZNICA Z BOCZKIEM
Rodzaj dania: z laktozą, z glutenem
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
1 mała szalotka
3 grubsze plastry boczku
6 jajek
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól
pieprz
ulubione pieczywo
Wykonanie:
Boczek kroję w kostkę i wrzucam na rozgrzaną patelnię. Smażę około minuty i dodaję pokrojoną w kostkę cebulę. Smażę jeszcze około dwóch minut. Do miseczki wbijam jajka, dodaje jogurt, sól i pieprz. Energicznie roztrzepuje jajka i wylewam na patelnię. Ja najbardziej lubię nie do końca ścięte i taką jajecznicę tez Wam najbardziej polecam. Na koniec posypuję szczypiorkiem. Podaję a ulubionym pieczywem i warzywami.
Smacznego!!!
0 komentarze