JAJECZNICA Z BOCZKIEM

Rodzaj dania: z laktozą, z glutenem
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2

Składniki: 

1 mała szalotka
3 grubsze plastry boczku
6 jajek
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól
pieprz
ulubione pieczywo

Wykonanie:

Boczek kroję w kostkę i wrzucam na rozgrzaną patelnię. Smażę około minuty i dodaję pokrojoną w kostkę cebulę. Smażę jeszcze około dwóch minut. Do miseczki wbijam jajka, dodaje jogurt, sól i pieprz. Energicznie roztrzepuje jajka i wylewam na patelnię. Ja najbardziej lubię nie do końca ścięte i taką jajecznicę tez Wam najbardziej polecam. Na koniec posypuję szczypiorkiem. Podaję a ulubionym pieczywem i warzywami. 


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM