JAJKA W SOSIE AWOKADO
Rodzaj dania: wegetariańskie, z laktozą
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
4 jajka
1 awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1/2 cebuli szalotki
1 pęczek kolendry
sól
pieprz
Dodatkowo:
miks sałat z oliwą
ulubione pieczywo
Przygotowanie:
W garnku zagotowuję wodę i gotuję jajka przez 5 minut, następnie zalewam zimną wodą.
Miąższ z awokado wydrążam łyżką i przekładam do blendera kielichowego. To samo robię z majonezem, jogurtem naturalnym, szalotką, sokiem z cytryny i kolendrą. Miksuję do uzyskania jednolitej konsystencji i doprawiam solą i pieprzem. Jajka obieram, kroję na połówki.
Sos wylewam na talerz i układam jajka. Serwuję ze świeżą sałatą i ulubionym pieczywem.
Smacznego!!!
0 komentarze