JAJKA W SOSIE AWOKADO



Rodzaj dania: wegetariańskie, z laktozą
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2

Składniki:

4 jajka
1 awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1/2 cebuli szalotki
1 pęczek kolendry
sól 
pieprz

Dodatkowo:
miks sałat z oliwą
ulubione pieczywo

Przygotowanie:

W garnku zagotowuję wodę i gotuję jajka przez 5 minut, następnie zalewam zimną wodą. 
Miąższ z awokado wydrążam łyżką i przekładam do blendera kielichowego. To samo robię z majonezem, jogurtem naturalnym, szalotką, sokiem z cytryny i kolendrą. Miksuję do uzyskania jednolitej konsystencji i doprawiam solą i pieprzem. Jajka obieram, kroję na połówki. 
Sos wylewam na talerz i układam jajka. Serwuję ze świeżą sałatą i ulubionym pieczywem. 



Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM