RACUCHY
Rodzaj dania: wegetariańskie, z glutenem, z laktozą
Ilość porcji: 20 placków
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
1 duże jabłko
1 szklanka mąki
2 łyżki cukru wanilinowego
1 płaska łyżeczka cynamonu
1 szklanka mleka
1 jajko
1/2 łyżeczki sody
cukier puder do posypania placków
olej roślinny do smażenia
Przygotowanie:
Mąkę, cynamon i sodę przesiewam do miski, mieszam razem z cukrem wanilinowym. Mleko i jajko łączę razem z mieszaniną z mąki. Jabłko obieram i ścieram na tarce na grubych oczkach. Całość mieszam do uzyskania jednolitej masy (bez grudek mąki). Racuchy smażę po 3 minuty z każdej ze stron, na uprzednio rozgrzanym oleju (na nieprzywierającej patelni).
Smacznego!!!
2 komentarze
Racuchy, smak z dzieciństwa ❤
OdpowiedzUsuńto prawda, wyborne :)
Usuń