DESER JOGURTOWO-BEZOWY Z OWOCAMI



Rodzaj potrawy: z laktozą
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 2

Składniki:

150 g jogurtu naturalnego gęstego
100 g mrożonych wiśni
2 łyżeczki cukru
1 garść malin
1 szklanka mini bez
2 łyżki ziaren granatu

Przygotowanie:

Na patelnię wrzucamy wiśnie wraz z cukrem. Całość dusimy do momentu powstania dżemu
(około 15 minut). Odstawiamy do wystudzenia, a w międzyczasie układamy warstwy deseru. Na
dnie 2 szklanek układamy maliny, następnie po trzy łyżki jogurtu. Kolejna warstwa to połowa
pokruszonych bez i po jednej łyżce ziaren granatu. Na to wykładamy kolejne dwie łyżki jogurtu i
dżem wiśniowy. Wierzch przystrajamy pozostałymi bezami.



Smacznego!!!

Proponowane wpisy

3 komentarze

MÓJ INSTAGRAM