OBWARZANKI Z TWAROŻKIEM I JAJEM
Rodzaj potrawy: wegeteriańskie
Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
2 obwarzanki
1 łyżka majonezu
1 jajko ugotowane na twardo
5 plastrów świeżego ogórka
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
2 łyżki serka Mój Ulubiony
2 rzodkiewki
sólo i pieprz
Przygotowanie:
Obwarzanki kroję na pół. Dwie połówki smaruję majonezem. Na jednej połówce układam plastry jajka. Następnie słupki zielonego ogórka. Doprawiam solą, pieprzem i posypuję szczypiorkiem. Kolejną połówkę obarzanka smaruję serkiem, układam rzodkiewkę pokrojoną w słupki. Doprawiam solą, pieprzem i posypuję szczypiorkiem. Obie połówki przykrywam wierzchnimi warstwami obwarzanków.
Smacznego!!!
0 komentarze