OBWARZANKI Z TWAROŻKIEM I JAJEM


Rodzaj potrawy: wegeteriańskie
Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 2

Składniki: 

2 obwarzanki 
1 łyżka majonezu
1 jajko ugotowane na twardo
5 plastrów świeżego ogórka
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
2 łyżki serka Mój Ulubiony
2 rzodkiewki
sólo i pieprz

Przygotowanie:

Obwarzanki kroję na pół. Dwie połówki smaruję majonezem. Na jednej połówce układam plastry jajka. Następnie słupki zielonego ogórka. Doprawiam solą, pieprzem i posypuję szczypiorkiem. Kolejną połówkę obarzanka smaruję serkiem, układam rzodkiewkę pokrojoną w słupki. Doprawiam solą, pieprzem i posypuję szczypiorkiem. Obie połówki przykrywam wierzchnimi warstwami obwarzanków. 




Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM