PASTA PIECZARKOWA
Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: na 10 kanapek
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
300 g pieczarek
1 szalotka
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy
1 łyżka majonezu
1 łyzka jogurtu naturnego typu greckiego
1 płaska łyżeczka kurkumy
sól
pieprz
pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Pieczarki myję, osuszam i ścieram na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzewam oliwę razem z masłem i wrzucam pokrojoną drobno szalotkę i czosnek. Dokładam starte pieczarki i smażę całość przez 7 minut. Doprawiam kurkumą, solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i duszę jeszcze 3 minuty.
Pieczarki studzę, łączę razem z majonezem, jogurtem i szczypiorkiem. Podaje na ulubionym pieczywie.
Smacznego!!!
0 komentarze