KANAPKI Z PANIEROWANYMI BOCZNIAKAMI


Rodzaj potrawy: wegetariańskie

Czas przygotowania: 30 minut

Liczba porcji: 4


Składniki:
4 kromki ulubionego pieczywa
200 g boczniaków
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka oliwy
1 łyżka soku z limonki
2 łyżki mąki pszennej
2 jajka
2 łyżki bułki tartej
3 łyżki oleju


Do podania:
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu
½ ogórka
4 rzodkiewki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz

Przygotowanie:


Musztardę, sos sojowy, oliwę, sok z limonki, sól i pieprz mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Boczniaki kroimy na połówki i moczymy w marynacie, a następnie panierujemy. Najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku i na koniec w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron, na złoto.
Majonez łączymy z musztardą i smarujemy kanapki. Następnie wykładamy szpinak, na to boczniaki, pokrojone w plastry rzodkiewki i ogórka. Na koniec posypujemy szczypiorkiem.  


Smacznego!!!


Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM