PSTRĄG PIECZONY Z POMIDORAMI
Rodzaj potrawy: bezglutenowe, danie rybne, niski IG
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
2 pstrągi tęczowe wypatroszone
½ pęczka pietruszki
1 szalotka
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
12 pomidorków koktajlowych (najlepiej z gałązką)
1 łyżka oliwy
sól, pieprz
Przygotowanie:
Oczyszczonym i umytym pstrągom nacinamy skórę. Ryby dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Pietruszkę, szalotkę oraz czosnek drobno kroimy i mieszamy razem z masłem. Ryby faszerujemy masłem z pietruszką i czosnkiem. Pstrągi przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomidory oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i układamy obok pstrągów. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170ºC na 20 minut. Serwujemy z pieczonymi ziemniakami i surówką z kopru włoskiego.
Smacznego!!!
0 komentarze