SAŁATKA Z MALINAMI I SEREM PLEŚNIOWYM



Rodzaj potrawy: wegetariańskie
Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Składniki:
1 garść szpinaku baby
1 garść rukoli
3 łyżki malin
2 łyżki poszarpanego sera pleśniowego
2 plastry czerwonej cebuli
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka wody
1 łyżeczka musztardy w ziarnach
1 łyżeczka miodu
sól i pieprz
Dodatkowo:
Ulubione pieczywo
Przygotowanie:

Szpinak i rukolę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Musztardę mieszamy z oliwą,
wodą, miodem, solą i pieprzem, do uzyskania gładkiej konsystencji. Na talerz wykładamy
rukolę, szpinak, posypujemy malinami, kawałkami sera pleśniowego oraz plastrami cebuli.
Całość polewamy sosem i serwujemy z ulubionym pieczywem. Dodatkowo można posypać
ziarnami słonecznika i plasterkami świeżej rzodkiewki.


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM