TABBOULEH






Rodzaj potrawy: wegańskie, bez nabiału, niski IG
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
160g kuskusu perłowego
1 mała cebula
2 duże pomidory
2 ogórki gruntowe
1 pęczek pietruszki
1⁄2 pęczka mięty
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kuskus gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Odstawiamy do ostudzenia. Cebulę
obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ogórki obieramy, wycinamy gniazda nasienne i także
kroimy w drobną kostkę. Z pomidorów wycinamy szypułki i gniazda nasienne, miąższ kroimy w
drobną kostkę. Pietruszkę i miętę siekamy. Wszystkie składniki łączymy i mieszamy. Na koniec
doprawiamy solą i pieprzem.



Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM