SPAGHETTI Z PODGRZYBKAMI



Rodzaj potrawy: wegetariańska
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 4
Składniki:
1 opakowanie makaronu spaghetti
2 szklanki świeżych podgrzybków (albo mrożonych)
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki masła
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki sosu sojowego
2 szklanki śmietanki 30%
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
parmezan do posypania

Przygotowanie:
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło. Wrzucamy posiekaną cebulę, po minucie plasterki czosnku. Mieszamy i szklimy, dodajemy oczyszczone grzyby i smażymy 6-8 minut. Dolewamy sos sojowy, śmietanę i gotujemy 7 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec posypujemy pietruszką. Mieszamy razem z makaronem. Serwujemy ze świeżo startym parmezanem. 



Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM