TOST Z FETĄ I PRAŻONYMI JABŁKAMI
Rodzaj potrawy: wegetariańskie
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
4 kromki ulubionego pieczywa
4 duże łyżki sera feta
4 duże łyżki gęstego jogurtu greckiego
2 jabłka
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki wody
4 listki mięty
otarta skórka z cytryny
szczypta soli
Przygotowanie:
Jabłka obieram, wydrążam gniazda nasienne i kroję w grubszą kostkę. Jabłka mieszam razem z wodą, sokiem z cytryny i szczyptą soli. Podsmażam w garnku z grubym dnem przez 15 minut a następnie pozostawiam do wystudzenia. Fetę mieszam razem z jogurtem. Pieczywo opiekam w opiekaczu lub piekarniku. Na gorące pieczywo wykładam ser, następnie prażone jabłka, posypuję posiekanymi listkami mięty i otartą skórką z cytryny.
Smacznego!!!
0 komentarze