CZOSNKOWY SCHAB Z JELENIA



Rodzaj potrawy: danie bezglutenowe, bez nabiału
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 4 porcje

Składniki:
300 g schabu z jelenia
6 ząbków czosnku
1 gałązka rozmarynu
2 łyżki oleju 
3 łyżki masła
sól, pieprz

Przygotowanie:
Mięso oczyszczamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Cztery ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Czosnkiem nacieramy schab i pozostawiamy na 10 minut. Na patelni rozgrzewamy olej. Schab obsmażamy na patelni z każdej strony. Dodajemy masło, rozmaryn i dwa rozgniecione ząbki czosnku, polewamy schab roztopionym masłem przez 2 minuty. Mięso wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 10 minut. Wyciągamy z piekarnika, pozostawiamy na 10 minut, a następnie kroimy w cienkie plastry.



Smacznego!!!


Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM