TATAR Z BURAKA




Rodzaj potrawy: wegańskie, bezglutenowe
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2

Składniki:

2 upieczone i obrane buraki
2 łyżki zakwasu z buraka z imbirem
1 awokado
1⁄2 czerwonej cebuli
1 łyżka posiekanego drobnego szczypiorku
2 łyżki ziaren granatu
1 łyżka czarnego sezamu
1 łyżka soku z limonki
kilka kropel sosu srirachasól, pieprz

Przygotowanie:

Awokado wydrążamy i skrapiamy sokiem z limonki, kroimy w grubszą kostkę. Buraki i czerwoną
cebulę kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z limonki, sokiem
buraczanym i srirachą. Na talerz wykładamy awokado. Na wierzch wykładamy buraki.
Posypujemy sezamem, ziarnami granatu i świeżym szczypiorkiem. Tatar podajemy z ulubionym
pieczywem.


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM