TATAR Z BURAKA

Rodzaj potrawy: wegańskie, bezglutenowe
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
2 upieczone i obrane buraki
2 łyżki zakwasu z buraka z imbirem
1 awokado
1⁄2 czerwonej cebuli
1 łyżka posiekanego drobnego szczypiorku
2 łyżki ziaren granatu
1 łyżka czarnego sezamu
1 łyżka soku z limonki
kilka kropel sosu srirachasól, pieprz
Przygotowanie:
Awokado wydrążamy i skrapiamy sokiem z limonki, kroimy w grubszą kostkę. Buraki i czerwoną
cebulę kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z limonki, sokiem
buraczanym i srirachą. Na talerz wykładamy awokado. Na wierzch wykładamy buraki.
Posypujemy sezamem, ziarnami granatu i świeżym szczypiorkiem. Tatar podajemy z ulubionym
pieczywem.
Smacznego!!!
0 komentarze