GRZANKI Z MORELAMI I GORGONZOLĄ


Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 3
Składniki:
3 morele
70 g gorgonzoli
3 łyżki tartej mozzarelli
6 plastrów szynki parmeńskiej lub salami
2  łyżki świeżych listków tymianku
2 łyżki oliwy
3 plastry czerwonej cebuli
3 kromki ulubionego pieczywa

Przygotowanie:
Pieczywo skrapiamy oliwą i posypujemy mozzarellą. Wykładamy plastry szynki a następnie porwaną gorgonzolę i cebulę. Z moreli usuwamy pestki, kroimy w ósemki i układamy na kanapkach. Posypujemy szczyptą świeżego tymianku i wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Upieczone grzanki posypujemy resztą tymianku i skrapiamy oliwą. 


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM