FRANCUZ Z BRZOSKWINIAMI



 Czas przygotowania: 40 minut
Liczba porcji: 8

Składniki:

1 płat ciasta francuskiego gotowego
5 brzoskwiń
3 łyżki migdałów w płatkach
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki zimnej wody
kilka liści mięty

Przygotowanie:

Ciasto francuskie kroimy na 8 prostokątów. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i
układamy prostokąty ciasta. Brzoskwinie kroimy w talarki i układamy na cieście francuskim.
Posypujemy płatkami migdałów i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C, pieczemy
15-20 minut. W tym czasie przygotowujemy lukier: cukier puder zalewamy wodą i energicznie
mieszamy szpatułką. Wystudzone francuzy rysujemy lukrem i przyozdabiamy listkami świeżej
mięty.


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM