SAŁATKA Z MORELAMI I BURRATĄ


Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
6 moreli
1 burrata
6 plastrów szynki parmeńskiej
1 garść rukoli
1 łyżeczka świeżych listków tymianku
8 liści bazylii
3 łyżki oliwy
1 łyżka pokruszonych pistacji
3 plastry czerwonej cebuli
2 kromki ulubionego pieczywa

Przygotowanie:
Morele kroimy w ćwiartki i opiekamy na patelni grillowej po 2 minuty z każdej strony. Rukolę wykładamy na talerz, następnie grillowane morele, plastry szynki parmeńskiej i kawałki burraty. Posypujemy pistacjami, cebulą, listkami tymianku i listkami bazylii. Całość skrapiamy oliwą i podajemy z ulubionym pieczywem. 


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM