PATISONY W PANIERCE



Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 10 sztuk
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

2 patisony
sól ziołowa
pieprz
1 jajko
bułka tarta do obtaczania 
olej roślinny

Przygotowanie:

Patisony kroję na półcentymetrowe plastry. Oprószam solą i pieprzem z każdej strony. Jajko wbijam do głębokiego talerza i rozkłócam do utworzenia jednolitej masy. Plastry patisonów zamaczam z każdej strony w jajku a następnie obtaczam w bułce. Smażę na rozgrzanym oleju na złoto z każdej ze stron. Wykładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. 
Podaję z ulubionym sosem. 




Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM