CHAŁKA Z PIECZONYM BAKŁAŻANEM I POMIDORAMI
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2
Rodzaj dania: wegetariańskie
Składniki:
1/2 cebuli
1 bakłażan
oliwa
ulubione zioła
kolorowe pomidory
5 łyżek serka śmietankowego
4 grube kromki chałki
liście bazylii
listki tymianku
Przygotowanie:
Bakłażany kroję w grubsze plastry, cebulę kroję w grube pióra, skrapiam oliwą i przyprawiam solą i pieprzem. Do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (góra dół) wkładam blachę z cebulą i bakłażanem, piekę 15 minut. Kromki chałki opiekam z każdej ze stron na nieprzywierającej patelni. Smaruję kromki serkiem śmietankowym, wykładam upieczonego bakłażana z cebulą a na wierzch kroję w nieregularne kształty pomidory. Posypuję całość bazylią, tymiankiem i skrapiam oliwą.
Smacznego!!!
0 komentarze