ŚLEDŹ W ŻURAWINIE
Rodzaj potrawy: danie rybne, bezglutenu
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
100 g świeżej żurawiny
½ szklanki wody
2 filety śledziowe
1 cebula szalotka
2 gałązki tymianku
4 łyżki oleju lnianego
2 łyżki cukru
1 szczypta chili
pieprz
Przygotowanie:
W rondelku umieszczamy żurawinę, wodę, cukier i chili. Gotujemy przez 15 minut i odstawiamy do ostygnięcia. Filety śledziowe wykładamy na talerze i skrapiamy olejem lnianym. Szalotkę kroimy w cienkie plasterki. Na śledzie wykładamy ostudzoną konfiturę, posypujemy szalotką i listkami świeżego tymianku. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego!!!
0 komentarze