BURGER Z POLĘDWICĄ WOŁOWĄ

Rodzaj potrawy: mięsne, z glutenem

Czas przygotowania: 20 minut

Liczba porcji: 2

Składniki:

2 bułki do burgerów

6 listków sałaty rzymskiej

200 g polędwicy wołowej

2 łyżki oleju roślinnego

6 plasterków ogórków marynowanych

2 plastry czerwonej cebuli

3 łyżki majonezu

2 ząbki czarnego czosnku


Przygotowanie:

Polędwice kroimy na cieniutkie plasterki, oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Plasterki polędwicy obsmażamy krótko z obu stron (po maksymalnie 7 sekund na każdą ze stron), wykładamy na talerz. Bułki kroimy na pół i grillujemy na patelni na złoty kolor (przekrojoną stroną do dołu). Majonez i czarny czosnek miksujemy do uzyskania jednolitego sosu. Bułki smarujemy majonezem. Na dolną część bułki wykładamy sałatę, plastry polędwicy, ogórki, cebulę i przykrywamy wierzchnią stroną bułki. 


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM