BURGER Z POLĘDWICĄ WOŁOWĄ
Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
2 bułki do burgerów
6 listków sałaty rzymskiej
200 g polędwicy wołowej
2 łyżki oleju roślinnego
6 plasterków ogórków marynowanych
2 plastry czerwonej cebuli
3 łyżki majonezu
2 ząbki czarnego czosnku
Przygotowanie:
Polędwice kroimy na cieniutkie plasterki, oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Plasterki polędwicy obsmażamy krótko z obu stron (po maksymalnie 7 sekund na każdą ze stron), wykładamy na talerz. Bułki kroimy na pół i grillujemy na patelni na złoty kolor (przekrojoną stroną do dołu). Majonez i czarny czosnek miksujemy do uzyskania jednolitego sosu. Bułki smarujemy majonezem. Na dolną część bułki wykładamy sałatę, plastry polędwicy, ogórki, cebulę i przykrywamy wierzchnią stroną bułki.
0 komentarze